Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Bereikbaar

Steeds meer mensen houden zich ermee bezig: het isoleren van hun woning. Want door je woning goed te isoleren zorg je er niet alleen voor dat je minder energie gebruikt, maar ook dat je veel minder geld betaalt. Een woning isoleren kan natuurlijk door een spouwmuurisolatie of een van de andere grote ingrepen. Maar wist je dat je ook met kleinere veranderingen je woning al kunt isoleren, zoals met raamdecoratie? Hier lees je 4 tips over het isoleren van je woning.

Tip 1: Zonwering zorgt voor isolatie

Een van de manieren waarop je jouw woning kunt isoleren is door zonwering toe te passen. Hierbij kun je denken aan zonneschermen, rolluiken, markiezen, screens of een van de andere opties. Hoewel je misschien denkt dat zonwering vooral in de zomer slim is om te hebben, heeft het ook in de winter zijn voordelen. Want zonwering heeft een isolerende functie in de winter: het houdt de warmte in je woning vast. Op deze manier hoef je veel minder te stoken en ben je minder geld kwijt.  

Tip 2: Andere raamdecoratie

Er zijn ook andere opties als het gaat om het isoleren van je woning. Als het gaat om raamdecoratie heb je bijvoorbeeld verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld voor gordijnen kiezen: ze vormen een extra isolatie voor je woning, en daarnaast krijg je ook meer privacy. Hoe werken gordijnen isolerend? De stilstaande lucht tussen het raam en de gordijnen houdt veel warmte vast. Het is daarnaast ook een goed idee om de gordijnen overdag open te houden wanneer de zon schijnt. Zo krijg je direct veel warmte van de zon binnen. Daarnaast zijn ook houten jaloezie├źn een optie: mooi en isolerend!

Tip 3: Grote aanpassingen

Natuurlijk zijn er ook grote veranderingen die je kunt doorvoeren wanneer je jouw woning wilt isoleren. Denk onder andere aan de isolatie van je vloeren, je gevels of je dak. Het is daarnaast ook mogelijk om je enkel glas te vervangen voor dubbel glas om ervoor te zorgen dat je veel minder warmte verliest. Dit zijn allemaal manieren waarop je uiteindelijk geld kunt gaan besparen op je energierekening. 

Tip 4: Zelf goed opletten

Wil je geen grote maatregelen laten uitvoeren? Dan is het een goed idee om zelf op de kleine dingen te letten. Zo zorg je voor minder energieverbruik. Denk hierbij aan minder lange douchen, niet onnodig apparaten aan laten staan en het goed ventileren van de woning!

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.