Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Bereikbaar

We weten allemaal dat sporten gezond is voor ons lichaam. Tijdens de zwangerschap verandert er een boel aan je lichaam en wellicht vraag je je af of je nog wel kunt sporten tijdens de zwangerschap. Het mag, mits je er rekening mee houdt. Hieronder vertellen wij jou er alles over.

Dit kun je doen

1. Blijf bewegen

Het is belangrijk dat je blijft bewegen tijdens de zwangerschap. Hierdoor blijf je fit en ook houd je hiermee jouw conditie op peil. Beweeg dus voldoende, ook al is het iedere dag een stukje wandelen. Na de bevalling kun je ervoor kiezen om een stukje te gaan hardlopen op een rustig tempo, eventueel met de kinderwagen aan de hand. Met een goede zwangerschapsbh heb jij in ieder geval genoeg ondersteuning. Echter, is het belangrijk om te benoemen dat je niet meteen te fanatiek moet gaan sporten. Luister dus goed naar jouw lichaam.

2. Bekkenbodem- en buikspieren trainen

Het is belangrijk dat je de spieren rondom de bekkenbodem traint. Deze spieren zijn namelijk tijdens de zwangerschap opgerekt. Vanaf de vierde dag na de bevalling mag je beginnen met trainen. Voor het trainen van de bekkenbodemspieren kun je verschillende oefeningen vinden op het internet. Ook is het belangrijk om na de zwangerschap jouw schuine buikspieren te trainen. Leg jouw baby in de kinderbox en je kunt op jouw eigen tempo buikspieroefeningen doen terwijl jij jouw baby in de gaten kunt houden. De schuine buikspieren mag je tien dagen na de bevalling trainen. Ook hiervoor kun je oefeningen vinden op het internet. 

3. Zwemmen

Zwemmen is een heerlijke sport als je zwanger bent. Jouw lichaamsgewicht wordt dankzij het water een stuk lichter waardoor jij je beter kunt bewegen. Hiermee worden jouw spieren sterker, jouw conditie blijft op peil en je voelt je simpelweg een stuk fitter. Op naar het zwembad!

Dit kun je beter niet doen

1. Intensief trainen

Je kunt beter nog even wachten met het intensieve trainen, dus waarbij je moet rennen en springen. Jouw lichaam is namelijk nog aan het herstellen. Wel kun je op een rustig tempo gaan beginnen met joggen en zoals hierboven al is benoemd, een stuk wandelen. Bouw het niveau van het sporten langzaam weer op, maar loop niet te hard van stapel. Hierbij is het belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert, want het is normaal dat je kortademiger bent dan voor de zwangerschap. Gelukkig kun je lekker uitrusten op de schommelstoel die op de babykamer staat.

2. Te zware buikspieroefeningen

Zoals net al werd benoemd is het aan te raden om na de zwangerschap jouw buikspieren te trainen. Het is immers wel goed om te benoemen dat dit alleen gaat om de schuine buikspieren. Het is dus af te raden om crunches of sit-ups te doen: de buikspieren die je op de grond moet uitvoeren. De buikspieren zijn tijdens de bevalling uit elkaar worden gehaald en deze hebben de tijd nodig om te kunnen herstellen: gemiddeld duurt dit zo’n vier tot zes maanden.

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.