Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Bereikbaar

In de wereld van de sportweddenschappen heeft dit recentelijk ontwikkelde gokproduct geen kleine hoeveelheid controverse gekregen. Virtuele sportweddenschappen heeft fundamenteel in twijfel getrokken wat sportweddenschappen is en wat het niet is, en het debat rond de status en de geldigheid ervan kreeg een golf te midden van de corona-pauze. Zonder actieve competities om te wedden op, virtuele sportweddenschappen zorgde dat weddenschappen zich scheiden van de sport. Maar wat is deze virtuele sportweddenschappen precies?

Virtuele sportweddenschappen gedefinieerd

Het virtuele aspect maakt een groot deel van de gokmarkt. In plaats van te wedden op de uitslag van de sportwedstrijden op het veld, zijn de spelers in staat om te wedden op de resultaten van virtueel uitgevoerde ‘sportwedstrijden’. Wie bekend is met videospellen in de sport, zoals FIFA of Football Manager, kan zich de hoge kwaliteit van de geliefde sporten voorstellen. Complexe computeralgoritmen produceren de gegevens die de beeldschermen op het scherm aansturen, wat betekent dat spelers daadwerkelijk inzetten op een vooraf bepaalde uitkomst.

De praktijk van virtuele sportweddenschappen bij uw favoriete bookmaker is bijna niet te onderscheiden van het standaardaanbod. Statistieken en informatie die men van elke bookmaker mag verwachten, worden ook voor het virtuele evenement gegenereerd, inclusief teamstanden en historische prestatiegegevens. Van deze spelers kunnen zij beoordelen welke weddenschappen zij willen plaatsen, en de typische weddenschappenmarkten zijn van toepassing. De uitkomst van de wedstrijd, de gescoorde doelpunten, de juiste score en de hoekweddenschappen zijn te vinden met zelfs de complexe Asian Handicap ter beschikking.

Voor ongeduldige spelers is het voordeel van virtuele sportweddenschappen dat, omdat de evenementen niet afhankelijk zijn van vlees- en bloedcompetitie, er om de paar minuten ergens een wedstrijd beschikbaar is. Dit heeft echter een donkere kant. Voor probleemgokkers wordt dit ineens een weddenschapsproduct dat een reeds vernietigende tendens negatief kan stimuleren.

Virtuele sportweddenschappen gedebatteerd

Naast het voor de hand liggende feit dat er eigenlijk geen sporten worden gespeeld, gaat het debat over virtuele sportweddenschappen dieper. Wanneer men echt de twee manieren van wedden met elkaar vergelijkt, is de ene definitief vooraf bepaald en de andere niet. Terwijl real-life sporten tot op zekere hoogte voorspeld kunnen worden, of vatbaar zijn voor onnatuurlijke beïnvloeding, is er een onafwendbaar gevoel van onbepaaldheid. Met virtuele sportweddenschappen weet de bookmaker altijd hoe een wedstrijd zal eindigen. Het is dit belangrijke onderscheid dat in het middelpunt van het debat staat.

Dat de bookmaker op elk mogelijk evenement winst wil maken, is geen geheim. Dat is des te zekerder als ze de uitslag van de wedstrijd kennen. Echter, het spel is misschien niet zo opgetuigd als men denkt. De software die het weddenschapsproduct aandrijft, maakt gebruik van random number generators (RGN) om de relevante uitkomsten te produceren. Als onderdeel van het licentieproces van een bookmaker zijn zij verplicht om hun software op eerlijkheid te laten beoordelen, dat de gegevens echt willekeurig zijn. Dit roept de vraag op of willekeurige voorbestemming gelijk staat aan onbepaaldheid, en het antwoord blijft desalniettemin onduidelijk.

Degenen die sceptisch blijven zullen zeggen dat de vergelijking niet klopt. Zelfs als de resultaten willekeurig worden gegenereerd, kan er een niet-onbelangrijke marge zijn binnen de definitie van de licentiegever van willekeurig en eerlijk, die de bookmaker kan gebruiken om zijn kansen verder in de richting van zijn eigen voordeel te sturen. Vandaar dat er structureel minder waarde kan zijn in virtuele sportweddenschappen dan in normale sportweddenschappen, en dat er een grotere kans is dat men zijn bankroll verliest aan de bookmaker in plaats van weg te lopen met winst. De ‘rand’ van de bookmaker is alleen maar scherper.

Een interessante variatie

Om het debat op zijn kop te zetten, is het herspelen van sportweddenschappen op de markt gekomen. Net als de virtuele versie, replay sportweddenschappen maakt sport wedstrijden digitaal door middel van harde gegevens. Maar in tegenstelling tot de willekeurig gegenereerde gegevens van de virtuele, replay sportweddenschappen maakt gebruik van historische gegevens die zijn verzameld van de werkelijke wedstrijden die in de afgelopen jaren zijn gespeeld. Daarom wordt in theorie een zekere mate van onbepaaldheid in amber behouden. Het belangrijkste voorbehoud is dat de bookmaker weet van welke match de gegevens zijn getrokken, en de speler niet. De speler heeft alleen zijn eigen inschatting van de weddenschappen om de waarde in de verstrekte statistieken te vinden. Ongetwijfeld is er hier nog minder waarde dan bij virtuele sportweddenschappen, maar toch is er een interessante variatie te noemen.

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.