Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Bereikbaar

We raken er steeds meer aan gewend om vanuit huis te werken. Maar dat betekent ook dat we waarschijnlijk iets minder zijn gaan bewegen. We lopen of fietsen niet meer naar het werk, en maken geen ommetje meer in de pauze. In plaats daarvan kunnen we urenlang staren naar het computerscherm. Toch is het juist tijdens het thuiswerken enorm belangrijk om extra te bewegen. Hieronder staan een aantal sportieve activiteiten die je kunt ondernemen wanneer je vanuit huis werkt.

1. Maak een wandeling voordat de werkdag begint

Het ochtendritueel van thuiswerkers ziet er iets anders uit dan wanneer je naar het werk gaat. Vaak stap je het bed uit en neem je meteen plaats achter de computer. Misschien vind je dit wel prettig, maar het is eigenlijk niet goed om zo aan je dag te beginnen. Je bent namelijk nog niet goed opgestart. Maak daarom eerst een ochtendwandeling voordat je achter jouw computer gaat zitten. Hierdoor bereid je je voor op de werkdag én je hebt meteen een frisse neus gehaald.

2. Ga in de avond sporten

Niets is fijner om de werkdag af te sluiten dan te gaan sporten. Ga daarom richting de sportschool, ga hardlopen in het park of stap op de fiets. Trek je Castelli fietskleding aan en maak een tal kilometers. Hierdoor kun je even jouw hoofd leegmaken en bovendien is het ook nog eens gezond voor je. En ook wanneer het slecht weer is heb je geen excuus: stap in plaats op de fiets dan op de Wahoo Kickr Core, of ga thuis sporten. Hierdoor kom je alsnog aan je dagelijkse beweging.

3. Een miniworkout in de pauze

Even tussen de werkzaamheden door een miniworkout volgen kan wonderen verrichten. Ga een halfuur wandelen, doe een aantal squats of volg een workout op YouTube waarin je een kwartiertje kunt sporten. Hierdoor krijg je iets meer beweging en de pauze voelt ook echt aan als een pauze, in plaats van dat je je broodje eet achter de computer.

4. Pak een paar beweegmomenten

Even een kopje koffie pakken, de hond uitlaten of staand werken: zorg ervoor dat je gedurende de werkdag tijd neemt voor een paar beweegmomenten. Hierdoor blijf je in beweging en zorg je ervoor dat je geconcentreerd blijft de hele dag door. De hele dag in dezelfde houding zitten en maar urenlang kijken naar jouw computer doet niet veel goeds. En wanneer je moeite hebt om pauzes te nemen, zet eventueel wekkers die aangeven dat je even in beweging moet komen.

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.