Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Bereikbaar

Of je oude auto nu uit elkaar valt, je gewoon toe bent aan een nieuwe of misschien zelfs een tweede wagen voor de deur wilt: het is tijd voor een nieuwe auto! Wellicht heb je al een tijd gespaard, of vraag je je nu juist af hoe je die gaat betalen. Sowieso is het altijd goed om te onderzoeken wat in jouw situatie beter is: zelf kopen of private lease.

Wat is private lease?

Misschien heb je er nog helemaal niet aan gedacht, want een auto leasen is toch iets voor zakelijke rijders? Dat was heel lang inderdaad zo, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om als particulier een auto te leasen.

Ga je een auto leasen dan betaal je per maand een vast bedrag. Daar zit bijna alles bij in: van reparatie en onderhoud tot een allrisk verzekering, de wegenbelasting en pechhulp. De benzine moet je nog wel zelf betalen, tenzij je in een elektrische auto rijdt natuurlijk.

Wanneer is private lease interessant?

Private lease is sowieso een aantrekkelijke optie als je op dit moment niet het geld hebt voor een nieuwe auto. Je moet natuurlijk wel zeker weten dat je de maandelijkse kosten kunt dragen. Als dat zo is, kun je dus al snel in een gloednieuwe auto rijden.

Het prettige is ook dat je per maand precies weet wat je aan kosten kwijt bent. Dus geen vervelende verrassingen meer door onverwachte, dure reparaties. Over de verzekering hoef je ook niet meer na te denken, die zit er gewoon bij in.

Wanneer is zelf kopen interessant?

Hou je er niet van om lange tijd aan financiƫle verplichtingen vast te zitten? Dan is een auto leasen niet de meest ideale optie voor jou. Een leasecontract duurt vaak meerdere jaren en opzeggen kan niet zomaar. Wil je dat toch, dan betaal je meestal een flinke afkoopsom.

Ook wanneer je niet zeker bent van je inkomsten voor de komende jaren, is private lease geen optimale oplossing. Bijvoorbeeld wanneer je net voor jezelf begint als ondernemer. Het is dan vaak verstandiger om zelf een auto te kopen, als je er gneoeg geld voor gespaard hebt.

Hoe dan ook: het is belangrijk om je veilig en comfortabel op de weg te begeven. Zoek daarom altijd een veilige auto uit die zo veel mogelijk bij jou past, mits het budget toereikend is natuurlijk!

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.