Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Bereikbaar

In 2019 kwam de verrassing van het jaar dat Max Verstappen z’n contract bij Red Bull verlengd had. Officieel liep z’n contract nog door tot het einde van 2020. Analisten kregen het idee dat hij nog een jaar met Red Bull door zou gaan en op basis van de prestaties een beslissing zou nemen. Maar ineens kwam daar het nieuws dat Verstappen vertrouwen heeft in Red Bull en Honda. Hij heeft daarom z’n contract vroegtijdig verlengt tot eind 2023. Maar hoeveel geld verdiend Max Verstappen met z’n nieuwe deal? Uiteraard hangt er ook een financiële reden aan naast het feit dat hij vertrouwen heeft in Honda.

Geruchten bevestigen nieuwe salaris Max Verstappen

Bij z’n vorige salaris zou Max Verstappen € 10 miljoen per jaar verdienen exclusief bonussen bij Red Bull. Als Red Bull van plan was Max Verstappen te behouden dan moesten ze wel diep in de buidel tasten. Volgens de geruchten zou Max Verstappen daarom exclusief bonussen € 35 miljoen per jaar betaald krijgen. Z’n nieuwe contract ging per direct in vanaf halverwege 2019. Dit betekent dat Max meteen kan beginnen met cashen. Max Verstappen staat daarmee op 3 van bestbetaalde coureurs in de Fromule 1. Voor hem staat Vettel met € 40 miljoen en op 1 staat Hamilton met € 50 miljoen per jaar.

Bonussen en sponsorcontracten

Overigens staan er ook nog bonussen in het contract. Zo krijgt Max Verstappen een bonus per gewonnen WK punt, podiumplaats, overwinning en het rijden van de snelste ronde. Met de bonussen zou hij nog enkele miljoenen euro’s verdienen. Voor elk WK punt krijgt hij volgens geruchten € 50.000 plus een bonus voor podiumplaatsen erbovenop. Een overwinning zou oplopen tot € 2 miljoen voor Max. Dit is bovenop zijn salaris. Daarbij heeft Max nog persoonlijke sponsors op z’n pet en helm staan. Dit zijn Jumbo, Exact en sinds dit jaar Carnext. In tegenstelling tot sommige teams mag Max z’n sponsorcontracten voor zichzelf houden. De exacte bedragen zijn onbekend maar binnen volgens de geruchten vanaf € 1 miljoen per jaar.

Share:

editor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.