Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Bereikbaar

In de zomer van 2019 speelde het Nederlands elftal het WK dames voetbal in Frankrijk. Het afgelopen EK wisten de vrouwen opvallend te winnen. Heel Nederland was in de ban van damesvoetbal. Helemaal na de slechte prestaties van de mannen in de afgelopen jaren. Het werd dus extra spannend wat de Oranje Leeuwinnen gingen presteren. In 2019 zaten we weer opnieuw massaal voor de buis om onze vrouwen aan te moedigen. Uiteindelijk won Nederland zilver en werden ze 2e op het Wk dames voetbal. Natuurlijk kan je stiekem niet wachten op revanche. Je vraagt je dus af wanneer het WK dames voetbal weer begint.

WK wordt elke 4 jaar gespeeld

Het WK wordt elke 4 jaar gespeeld bij de dames net als bij de heren. Dit betekent dat het volgende toernooi in 2023 gespeeld gaat worden. Het is op dit moment nog niet bekend in welk land het WK gespeeld gaat worden. Na verwachting zal het waarschijnlijk Australiƫ gaan worden. De Fifa heeft al wel bekend gemaakt dat het prijzengeld verdubbeld gaat worden vergeleken met het vorige WK damesvoetbal. Er is al langer discussie over de hoogte van het prijzengeld in tegenstelling tot de mannen. Het aantal teams dat deelneemt aan het WK wordt ook verhoogt van 24 naar 32 landen. Het aantal landen is toegenomen vanwege de grote interesse in het WK dames voetbal. Er hebben zich meer landen bij de Fifa gemeld in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Kwalificatie voor het EK vrouwenvoetbal

Op dit moment zijn de vrouwen bezig met de kwalificatie voor het EK vrouwen voetbal. Het Ek vindt namelijk plaats in 2021. Nederland speelt in groep A en probeert hier als groepshoofd te eindigen. Als ze hierin slagen zijn ze officieel gekwalificeerd voor het EK vrouwenvoetbal. Dit gaat in 2021 opnieuw een spannend toernooi worden want de vrouwen mogen hier hun titel gaan verdedigen.

Share:

editor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.