Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Bereikbaar

Als kind droomde je er al van om ooit in het Nederlands elftal mee te spelen. Nu je eenmaal volwassen bent, moet je toegeven dat er van die droom niets is geworden. Voetballen heb je altijd graag gedaan en nog steeds, maar echt een pro zal je nooit worden. Misschien niet. Maar dat betekent uiteraard niet dat er geen ruimte voor verbetering is. Natuurlijk draait het voetballen vooral om plezier maken, maar als je echt heel gemotiveerd bent om een betere voetballer te worden, dan zijn er genoeg manieren om hiermee aan de slag te gaan. Maar waar begin je? Hoe pak je dit aan? We zetten drie tips op een rijtje.

1.   Krijg meer inzicht in de sport

Weet jij eigenlijk alles over voetballen? Als je naar voetbal op de televisie kijkt, kan je dan voorspellen op welke club je in moet zetten als je voetbalweddenschappen zou doen? Nee? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Het is belangrijk om meer over de sport te leren. Je zou het interessanter kunnen maken. Wedden op voetbal is bijvoorbeeld in enkele jaren tijd ontzettend populair geworden. Leuk om te doen én een goede manier om meer met jouw voetbalkennis te doen en deze kennis verder uit te breiden.

Ontdek meer over de spelregels, laat je inspireren door het spel van de echte profs en ontdek welke tactieken je eventueel ook zelf op het veld zou kunnen toepassen. Voetbal kijken kan soms bijna net zo effectief zijn als het zelf doen. Theorie versus praktijk.

2.   Blijf plezier maken

Als je steeds vaker geen zin hebt om te trainen, dan is dit het moment om het voetballen op te geven. Althans, niet je liefde voor voetbal. Enkel de verplichte trainingen en wedstrijden. Een balletje trappen en voetbal kijken kan natuurlijk altijd, maar het moet geen verplichting zijn om te trainen. Soms ontgroei je een sport of heb je er gewoon geen zin meer in. Het heeft geen zin om verder te trainen als je het niet meer naar je zin hebt.

Het allerbelangrijkste tijdens het sporten is namelijk dat je plezier blijft maken. Als jij je als een vis in het water op het veld voelt, leer je veel sneller. Dat blijkt duidelijk uit diverse onderzoeken. Onze hersenen zijn veel beter in staat om informatie op te nemen als dit je echt interesseert en als je je goed voelt.

3.   Een gezondere levensstijl

Verwacht niet dat je aan enkele trainingen per week voldoende hebt als je verder blijft leven zoals je altijd deed. Als je eerst op het voetbalveld verschijnt en vervolgens twee nachten doorzakt in de kroeg, kun je niet verwachten dat je conditie er op vooruit zal gaan. Je lichaam heeft altijd ondersteuning nodig. Zeker wanneer je ooit topsport wil bedrijven. Daarom is het zo belangrijk om een gezonde levensstijl na te streven. Pas dus op met alcohol, rook niet, eet gevarieerd en beweeg ook naast de trainingen voldoende. 

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.