Contact

Zwolle, Nederland info @ onlino .nl

Bereikbaar

Yes, je hebt jouw droomhuis gevonden! Je bent van plan om hier heel wat jaren door te brengen, wat een heerlijk vooruitzicht is. Toch moet je wel op een aantal dingen letten, bijvoorbeeld het onderhoud van het huis. Hoe spic en span jouw nieuwe woning ook is opgeleverd, op den duur moet je toch het nodige onderhoud plegen. Hieronder staan vijf onderhoudstips om grote problemen te voorkomen.

1 Maak de gevel regelmatig schoon

De kans bestaat dat de gevel van jouw huis onder de witte vlekken zit. Deze witte vlekken ontstaan door de stenen die vol zitten met zout. Deze vlekken verdwijnen meestal zelf. Toch kan het ook voor komen dat het om een kalksluier gaat: dit ontstaat door nat cement dat te wijten is aan een regenbui, wat vervolgens over de gevel stroomt. Wanneer je dit treft op de gevel, moet je dit zo snel mogelijk verwijderen. Zo’n sluier is namelijk geen eenvoudig karwei om weg te halen.

2 Check de cv-ketel

Als je regelmatig de cv-ketel laat controleren, voorkom je dat de ketel zijn warmte gaat verliezen of onnodig energie gaat verspillen. Bovendien worden gevaarlijke situaties uit de weg gehaald als je regelmatig de cv-ketel een onderhoudsbeurt geeft. Vooral bij ouderwetse cv-ketels is de kans op CO-vergiftiging aanwezig. Ook kan een lekkende cv-ketel veel schade aanbrengen. Gelukkig kan een opstalverzekering dit laatste ongelukje vergoeden. De opstal verzekeren is namelijk heel eenvoudig.

3 Stel reparaties niet te lang uit

Vooral bij een verbouwing stellen we graag de kleine reparaties uit. Toch is het belangrijk om er op tijd bij te zijn. Hoe sneller je het probleem hebt opgelost, hoe makkelijker – en goedkoper – de reparatie zal zijn. Wanneer je bijvoorbeeld vochtvlekken in het plafond ziet, is het verstandig om dit meteen te stoppen. Je wilt natuurlijk niet dat jouw bank naar de Filistijnen gaat te wijten aan waterschade. Gelukkig kom je met een verzekering al een heel eind. Een inboedelverzekering online afsluiten is al gepiept binnen een paar minuten.

4 De grote sanitair-schoonmaak

Het is belangrijk dat je jouw sanitair goed schoonhoudt. Je moet bijvoorbeeld eens per jaar alle sifons en afvoerleidingen schoonmaken. In zo’n jaar zullen namelijk heel wat zeepresten, kalk en haar vast hebben gezeten in de leidingen. Dit kan ervoor zorgen dat de leidingen verstopt raken. Bovendien houd je met het schoonmaken die vieze rioollucht buiten de deur. Ook niet geheel onbelangrijk is om elke week de tegels in de wc en badkamer schoon te maken. Zo blijven de voegen sterk en wordt schimmel voorkomen.

5 Voorkom ongelukken met gas

Er bestaan al heel wat gasvrije huizen, maar als jij een huis hebt gekocht met een gasinstallatie is het handig dat dit veilig genoeg is. Laat bijvoorbeeld de schoorsteen, de gastoestellen en gasleidingen regelmatig controleren én onderhouden door een erkend bedrijf. Ook is het verstandig om koolmonoxidemelders op te hangen in jouw huis.

Share:

administrator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.